måndag 19 november 2012

Per Morbergs oxrullader

Veckans recept, är så sugen på ett par riktigt goda rullader, i veckan ska jag laga de här:

Antal portioner: 4

Ingredienser

600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår 
1 st morot 
1 st gul lök 
2 msk fransk senap 
100 g bacon 
50 g cornichoner 
1 l oxbuljong 
2 msk tomatpuré 
salt och peppar 
Gräddsåsbuljongen från rulladerna 
3 dl vispgrädde 
1 msk svartvinbärsgelé 
nymalen vitpeppar 

Gör så här

  1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
  2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
  3. Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Brässera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
  4. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.




Inga kommentarer: